BESTMONT      
 
O firmieMapa stronyKontakt
Bestmont
Oferta
Kontakt
  Kolumny, Miniwieże, Formy do mięsa, Formy do pieczeni, Formy ażurowe  
  Smażalnik, Panierownica, Piec, Formierka, Mieszalnik solanki  
     
     
     
     
     
     
  Myjki do butów, Myjki do kijków, Myjki do cembrów, Myjki do pojemników, Śluzy higieniczne, Sterylizatory, Myjki do klatek, Myjki do fartuchów  
  Wózek wędzarniczy, Wywrotnica hydrauliczna, Kosz do noży  
 

Mieszalniki solankiPanierownicePiec parowo-powietrznyPrasy pneumatyczneLinia smażalnicza

Maszyny technologiczne

- Duży wybór maszyn wykorzystywanych w procesie obróbki mięsa

- Kompletne linie do produkcji hamburgerów i innych artykułów smażonych (panierownice, smażalniki)

- Prasy do mięsa - pneumatyczne, siła nacisku do 500kg. Umożliwiają produkcję szlachetnych wędlin o przedłużonej trwałości

- Mieszalniki solanki - różne pojemności 400 i 1000 litrów

- Piece parowo - powietrzne

- Linie dzielenia tuszek drobiowych

- Solidne wykonanie w połączeniu z zastosowaniem najnowszych rozwiązań technicznych gwarantuje wysoką wydajność i niezawodność.

Rekomendują Nas:

Agnieszka Łapaj, dyrektor ds. marketingu KZD EXDROB w Kutnie:
– Przed kilku laty kupiliśmy w firmie BESTMONT linie smażalniczą, za która wystawiam sieradzkiemu producentowi wysoka ocenę. Jest to urządzenie proste w obsłudze, niezawodne i bezawaryjne. Obecnie smażymy na nim pulpety, kotlety mielone, a także kotlety de volaille z serem i z pieczarkami, które przed dwoma miesiącami zostały uhonorowane prestiżowym znakiem „Poznaj Dobra Żywność”, jako produkty najwyższej jakości. To wyróżnienie nas satysfakcjonuje i nobilituje, a jednocześnie wystawia dobra notę producentowi urządzenia smażalniczego. Chciałabym, żeby produkowane przez nas wyroby garmażeryjne cieszyły się niezmiennie dużym powodzeniem na rynku, a ich sprzedaż rosła.

Waldemar Fierek, kierownik ds. inwestycji w Zakładach Mięsnych NOWAK w Gdańsku:
– Od prawie siedmiu lat użytkujemy kolumny wędzarniczo-parzelnicze wyprodukowane przez firmę BESTMONT i jesteśmy z nich zadowoleni. Dzięki nim znacznie zwiększyliśmy produkcje, a co za tym idzie – sprzedaż wyrobów blokowych. Ze względu na rosnące zapotrzebowanie rynku na te wyroby dokupiliśmy ostatnio nowe kolumny, aby sprostać oczekiwaniom klientów. Sieradzki BESTMONT juz od wielu lat jest potentatem w zakresie produkcji kolumn wędzarniczo-parzelniczych i parzelniczych na rynek krajowy i za granice. Są solidnie wykonane, a jednocześnie ich obsługa nie nastręcza żadnych problemów.

Marek Marcinek, dyrektor ds. produkcji LUKULLUS Przetwórstwo Mięsne w Leoncinie:
– Aktualnie posiadamy w eksploatacji kilkanaście kolumn wędzarniczo-parzelniczych produkcji sieradzkiej firmy BESTMONT, w tym najbardziej popularne typu marllboro. W codziennym użytkowaniu sprawdzają się znakomicie. Są bezawaryjne, a dzięki różnorodności wzorów cały czas przysposabiają nam nowych klientów. Niekwestionowanymi atutami bestmontowskich kolumn jest wysoka jakość ich wykonania oraz łatwość eksploatacji.

Jacek Jedrzejczak, dyrektor ZM BYSTRY w Swarzędzu:
– W roku 2003 kupiliśmy od BESTMONT-u myjkę do pojemników. Urządzenie od początku sprawuje się bezawaryjnie. Użytkujemy także sterylizator do noży i kolumny wędzarniczo-parzelnicze. Nie mamy żadnych zastrzeżeń do ich funkcjonowania.

Monika Machnicka, technolog PHPU IMEX w Brzesku:
– W firmie BESTMONT w Sieradzu kupiliśmy 2,5 roku temu mały smażalnik. To urządzenie wykorzystujemy do smażenia hamburgerów. W ciągu tego okresu nie było z nim problemów. Jeśli przygotuje się odpowiedni farsz, a to jest sprawa technologów, hamburgery są bardzo dobrze wysmażone. Rekomendowaliśmy taki smażalnik jednej z firm produkujących podobny do naszego asortyment wyrobów mięsnych. W tych zakładach, gdzie produkcja jest niewielka, mały smażalnik z BESTMONT-u na pewno się sprawdzi. Ja w każdym razie to urządzenie polecam.

Mariusz Rusin, dyrektor ZM JANDAR w Woźnikach:
Kolumny parzelnicze i formy z BESTMONT-u od czterech lat stosujemy w naszej codziennej produkcji. Dysponujemy czterema kolumnami i kilkoma rodzajami form o różnych kształtach. W miarę potrzeb zamawiamy nowe z katalogu producenta, dzięki czemu uatrakcyjniamy ofertę naszych wyrobów.

Ryszard Uziebło, technolog ZM DOBROSŁAWÓW w Dobrosławowie:
– Od trzech lat mamy w ciągłej pracy myjkę z firmy BESTMONT. Codziennie czyścimy w niej od 3 do 4 tysięcy pojemników. Urządzenie sprawuje się bardzo dobrze. Wybraliśmy wariat z wykorzystywaniem wody z odzysku, wstępnie podgrzanej do temperatury 45-50 stopni C. To bardzo obniża koszty mycia. Mamy także cztery rodzaje kolumn z BESTMONT-u. Wykorzystujemy je trzy razy w tygodniu do produkcji wędlin blokowych. Używamy ich od 4 lat. Sprawują się świetnie.